english-page

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ

 

Ο ιατρός κος Δημήτριος Μητρόπουλος MD, MSc είναι Αλλεργιολόγος Ενηλίκων και Παίδων. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Carol Davila». Ειδικεύτηκε στην Αλλεργιολογία Ενηλίκων και Παίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» και στο Παίδων «Α. Κυριακού». Επιπλέον, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Περιβάλλον και Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟ

 

Ο καρκίνος του μαστού απειλεί όλες τις γυναίκες. Αν διαγνωσθεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί για αυτό και δεν πρέπει να αμελούμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Η πρόληψη σώζει ζωές! Ο έμπειρος Χειρουργός Μαστού, Ειδικός Μαστολόγος κ Χρήστος Λούμπιας μας μιλά για τις Μαστολογικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες ,για τους παράγοντες κινδύνου του καρκίνου του μαστού και για τις αλλαγές στο στήθος που αν παρατηρήσουμε πρέπει να σπεύσουμε στον ειδικό γιατρό.

Αυχενικό Σύνδρομο (Αυχεναλγία)

 Πέτρος Καπράλος

Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Υπεύθυνος Ορθοπαιδικού Τμήματος Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ

Ο όρος αυχενικό σύνδρομο χρησιμοποιείταιγια να ταξινομήσει μια ομάδα κλινικών περιπτώσεων που παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα και κλινικά ευρήματα, ο αιτιολογικός παράγοντας των οποίων είναι ενόχληση των αυχενικών νευρικών ριζών.

Για να ερμηνεύσει επαρκώς αυτό το σύνδρομο, κάποιος πρέπει να έχει γνώση της ανατομίας και της εμβιομηχανικής της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΑΜΣΣ) τον αποσπασματικό χαρακτήρα των αυχενικών νεύρων,

Φλεβίτιδα: Αίτια και συμπτώματα

Φλεβίτιδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία μια φλέβα παθαίνει φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο και πρήξιμο. Όταν η φλεγμονή οφείλεται σε κάποιον θρόμβο αίματος, τότε η πάθηση ονομάζεται θρομβοφλεβίτιδα.

Η φλεβίτιδα εμφανίζεται συνήθως στις φλέβες των ποδιών, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τις φλέβες στα χέρια.

ΑΙΤΙΑ

Η επιφανειακή φλεβίτιδα προκαλείται συνήθως από κάποιο τοπικό τραύμα σε μια φλέβα,

Αντιμετώπιση και χειρουργική αποκατάσταση παθήσεων ουροδόχου κύστης

 Παντελής Κατσίβας

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Συνεργάτης Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ

Κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση είναι ενδοσκοπική τεχνική και θεωρείται από τις σημαντικότερες «διαγνωστικές ουρολογικές εξετάσεις» για την διερεύνηση του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Η εξέταση διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορεί να γίνει στο ιατρείο του Ουρολόγου αν είναι εξοπλισμένο με τον κατάλληλο ενδοσκοπικό εξοπλισμό.

Κύστεις ωοθηκών: Ποιά συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Οι κύστεις στις ωοθήκες είναι στις περισσότερες περιπτώσεις καλοήθεις, συχνά όμως προκαλούν ενόχληση και πόνο.

Το σώμα πολλών γυναικών παράγει τουλάχιστον μία κύστη κάθε μήνα λόγω της εμμήνου ρύσεως.

Κάποιες φορές οι κύστεις είναι πολύ μεγάλες, πολλές ή δεν υποχωρούν, οπότε απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να μην εξελιχθούν σε καρκίνο ή να προκαλέσουν σοβαρά συμπτώματα.

ΔΕΠΥ και Διαταραχές Ύπνου: Αίτια και τεχνικές αντιμετώπισης

Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές που ασχολούνται με τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη σχέση της με τις διαταραχές ύπνου.

Αν και η σχέση των δύο διαταραχών είναι σαφής, προς το παρόν δεν έχουν κατανοηθεί τα αίτια αυτής της σχέσης.

  •  Πολλά παιδιά ή έφηβοι με ΔΕΠΥ δυσκολεύονται να κοιμηθούν,

Αγγειακή άνοια: Βασικά συμπτώματα & οδηγίες πρόληψης

Η αγγειακή άνοια είναι η δεύτερη σε συχνότητα άνοια και προκαλείται από ανεπαρκή παροχή αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου, οδηγώντας σταδιακά στη νέκρωσή τους.

Είναι αποτέλεσμα αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, μεγάλων ή μικρών, μεμονωμένων ή πολλαπλών.

Η εκδήλωση της αγγειακής άνοιας μπορεί να είναι απότομη (έπειτα από ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο) και τα συμπτώματα να επιδεινώνονται κλιμακωτά έπειτα από κάθε νέο επεισόδιο.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Οι επτά συνηθέστερες αιτίες

Η καούρα είναι ένα σύμπτωμα της παλινδρόμησης οξέων από το στομάχι και συμβαίνει όταν τα οξέα ερεθίζουν τον οισοφάγο, τον σωλήνα που συνδέει το στομάχι με τον λαιμό.

Ο οισοφάγος είναι πολύ πιο ευαίσθητος από το στομάχι και είναι κατασκευασμένος για να χειρίζεται τις διαβρωτικές επιδράσεις των οξέων.

Μια μικρή παλινδρόμηση οξέων είναι φυσιολογική κατά καιρούς,

Ισχαιμική καρδιοπάθεια και συχνά συμπτώματα

Η καρδιακή νόσος είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους “δολοφόνους” στον κόσμο. Αφορά τα προβλήματα στην παροχή αίματος στην καρδιά, η οποία εμποδίζεται, ή διακόπτεται από τη συσσώρευση λιπαρών ουσιών στις αρτηρίες.

Αλλά τι είναι η ισχαιμική καρδιοπάθεια και ποια είναι τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται;

Η στεφανιαία νόσος μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH